Forbo

Flooring Systems

Voor Forbo maak ik jaarlijks, naast verschillende prijslijsten, het prijzenboekje en het assortiment boekje op. Een aantal keer per jaar worden er prijswijzigingen doorgevoerd en moeten de documenten worden bijgewerkt. Het prijzenboekje bevat een honderdtal prijzen.

Voorheen deden we dat met correcties/notities in de pdf, wat erg bewerkelijk, tijdrovend en fout gevoelig is. Tegenwoordig werken we samen met InCopy.

De klant kan in het door mij gegenereerde InCopy bestand de teksten uit mijn InDesign document aanpassen. Ik hoef enkel de koppelingen bij te werken en, in dit geval, te controleren of de aangepaste tabellen nog goed op hun plaatst staan wanneer er door de klant bijvoorbeeld rijen zijn toegevoegd. We kunnen overigens gelijktijdig in de bestanden werken.

Waar ik voorheen wel 16 uur bezig was met het doorvoeren van prijswijzigingen, kost me dat nu nog maximaal 2 uur. Leuk voor mijn klant, maar ook leuk voor mij. Zo kan ik me weer verder ontwikkelen en de overgebleven tijd besteden aan andere opdrachten. Ook is er een schakel uit de workflow waardoor we efficiënter werken en er minder fouten worden gemaakt.